Вучић на видео-самиту о КиМ са Меркеловом и Макроном

Одржан видео-самит о Косову и Метохији, чији су домаћини председник Француске Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел. На самиту је учествовао председник Србије Александар Вучић, који се укључио из резиденције амбасадора Србије у Паризу, где борави у дводневној посети.

Видео-самит о Косову и Метохији, који су организовале Француска и Немачка, завршен је након нешто више од сат времена, око 11.30.

На Самиту су учествовали и специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ и косовски премијер Авдулах Хоти. 

Самит је одржан уочи планираног састанка представника Београда и Приштине, у Бриселу у недељу.

Председник Вучић је синоћ новинарима у Паризу, после састанка са Макроном, рекао да верује да ће видео-самит бити отворен разговор, али да не очекује превише резултата, нити сагласност.

Како је навео, верује да ће свако говорити о томе како види дијалог, односно будућност разговора.

"Не мислим да ће да буде превише резултата, биће пронађени некакви принципи, али о којима не можемо сви да се договоримо, тако да верујем да ће изаћи са председничким саопштењем Французи и Немци, ми ћемо посебно, као и Албанци", рекао је Вучић.

Истакао је да се ништа не прелама преко ноћи и да он више верује у низ малих корака, малих споразума, те да ће тај приступ имати и на самиту.

"Да обезбедимо слободан проток људи и услуга, очување мира, да обезбедимо безброј малих споразума који ће променити односе између Срба и Албанаца, да видимо шта ћемо да радимо са тим о чему се не слажемо", рекао је Вучић.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи