Вучић разговарао са Макроном у четири ока, уследила је радна вечера

Председник Србије Александар Вучић, који борави у дводневној посети Паризу, састао се са председником Француске Емануелом Макроном. У центру пажње разговора двојице лидера иза затворених врата је дијалог Београда и Приштине. Теме разговора и европски пут Србије, билатерални односи и пандемија.

После састанка двеју делегација, уследила је радна вечера, коју је Макрон организовао у част председника Вучића.

Претходно, Вучић и Макрон разговарали су у четири ока у Јелисејској палати, где је шеф француске државе председника Србије дочекао уз постројену Гарду. 

Вучић је захвалио домаћину на гостопримству.

Председник Вучић ће сутра учествовати на видео-самиту посвећеном косовском питању који је Макрон организовао заједно са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

На самиту ће учествовати и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ и косовски премијер Авдулах Хоти.

Вучић је поручио, уочи састанка са Макроном, да нико не може на силу преузети власт у Србији, наводећи да га не интересују какву владу неко хоће, јер је народ на изборима изабрао какву владу жели. 

Мене да уплаше и сломе неће никада, да ми је глава на пању, неће ме сломити, рекао је Вучић и поручио опозицији да може да га убије или победи на изборима.

"Упадну у Скупштину - и шта онда? У Председништво - и шта онда, да опљачкају, у Владу? Ја сам тај који бира следећег мандатара. Реално објективно могу да ураде је да ме убију И тад мора све", рекао је Вучић у Паризу за ТВ Пинк.

Морате председничке изборе, јер нема оног да именује мандатара, не видим шта друго могу да направе, рекао је Вучић.

"Мене не занимају савети какву ви владу хоћете", рекао је Вучић, народ је рекао какву владу хоће и ја одговаран народу, а не тајкунима који су тако опљачкали земљу.

Свим људима нормалнимм, који су против насиља и дивљања, желим да кажем да морамо бити уздржани, да не покажемо нервозу и да не идемо на скупове да се не бисмо заразили, поручио је Вучић.

Он је оценио како је једна од могућих опција и да су демонстранти сликом из Београда желели да отежају позицију Србије уочи разговора са Приштином.

Вучић је поновио своју ранију оцену да скупови у Београду немају везе са мерама против коронавируса, већ се ради о жељи да се неки "дочепају власти без избора".

Он је констатовао да ће бити "супер" ако учесници протеста вечерас буду седели, али ако буду доносили бензин биће лоше за њих.

Вучић је поручио да ће одговарати сви који чине насиље, понављајући да ни Хортијеви фашисти нису палили зграду Градске куће у Новом Саду.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво