Вучић честитао Трампу Дан независности: Србија жели са САД односе истинског партнерства

Председник Србије Александар Вучић честитао је председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу Дан независности, истакавши да Србија жели да односе са САД врати на ниво истинског партнерства и да му је част што је у тешким историјским тренуцима, била са САД на истој страни, на страни истине и правде.

На пријему поводом Дана независности САД, Александар Вучић је америчком амбасадору у Србији Ентонију Годфрију уручио честитку упућену председнику САД Доналду Трампу, у којој пише:

"Честитам Вам Дан независности – дан који је за Сједињене Америчке Државе више од празника, јер је симбол патриотизма америчког народа, као и његовог начина живота.

Овај дан је важан за све грађане САД, али и за све оне који са њима деле непролазне вредности слободе и једнакости, исписане у Декларацији о независности пре 244 године. Историја Ваше земље је, како сте рекли, "еп о великој нацији, која је ризиковала све за оно што зна да је исправно и за оно што зна да је истина". Зато ми је част што је Србија, у тешким историјским тренуцима, била са САД на истој страни, на страни истине и правде.

У претходном периоду смо обележили важне заједничке јубилеје и светле примере нашег савезништва, а сада смо поново, у време изазова без преседана, стали једни уз друге у борби за здравље. Дозволите да изразим захвалност за помоћ коју су САД пружиле Србији у борби против коронавируса, као и уверење да ће велика америчка нација надвладати и овај велики изазов и још одлучније ићи путем напретка и благостања како би, у складу са заједничком визијом спокојног човечанства, остварила планове за будућност.

Охрабрује ме чињеница да посвећујете пажњу збивањима на данашњем Балкану, кроз подршку миру и стабилности у региону. Србија жели да односе са САД врати на ниво истинског партнерства и зато се надам да ћемо имати прилику да Вас угостимо у Србији, да се заједно подсетимо на оно што нас повезује и да боље упознате народ који је изнедрио Николу Теслу и Михајла Пупина, по рођењу Србе, становнике Америке, а који су задужили цео свет.

Уз искрене честитке за национални празник, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе посебног уважавања", наводи се у честитки председника Вучића.