Виола фон Kрамон: Kрај дијалога на јесен

Известилац за Приштину у Европском парламенту Виола фон Kрамон очекује да ће дијалог са Београдом бити окончан на јесен, а до краја године и успешан исход тог процеса који види као "међусобно признање".

Виола фон Крамон је на Твитеру написала да је оптимиста по питању дијалога две стране, а у видео поруци, навела је да је следећи, а уједно и најважнији корак у дијалогу конференција у Паризу, коју организује француски председник Емануел Макрон.

"Након тога ће очекивања бити да коначно, надамо се, видимо споразум о међусобном признању током јесени. Ово је оно на чему ми заиста морамо да инсистирамо и радимо са обе стране, како бисмо постигли овај успешан исход до краја ове године", навела је Kрамон.

Виола фон Kрамон је на Твитеру истакла да се специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак сусрео са представницима обе стране, премијером привремених приштинских институција Авдулахом Хотијем и председником Србије Александром Вучићем у Бриселу прошле недеље.

"Са ЕУ на месту возача, ускоро ћемо моћи да напредујемо. Следећа фаза биће, надамо се, конференција у Паризу", написала је Kрамон на Твитеру.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара