Демократе одвојено у Београду и Шапцу

Део чланова Демократске странке који су данас одржали седницу у Београду овластио је заменика председника ДС-а Драгослава Шумарца, председницу Организационог одбора Виду Огњеновић и потпредседницу ДС-а Александру Јерков да у што краћем року обаве разговоре са Небојшом Зеленовићем и Борисом Тадићем о уједињењу.

Како се наводи у саопштењу које је медијима упутио секретаријат ДС-а, они су овлашћени да потпишу уговор о уједињењу који мора предвиђати модел приступања Демократској странци чланова Социјалдемократске странке и Заједно за Србију.

Додаје се да је на седници члановима прочитано писмо које је европска посланица Тања Фајон упутила Види Огњеновић у којем је изразила подршку уједињењу свих проевропских и демократских странака.

У саопштењу се наводи да је седници присуствовало 147 чланова, а да је 50 верификованих чланова учествовало у раду преко апликације зум.

Део чланства који је организовао скуп у Београду тврди да је то била седница Главног одбора.

Лутовац: Не могу постојати два главна одбора 

Међутим, председник ДС-а Зоран Лутовац данас је присуствао седници Главног одбора у Шапцу.

Наводи да не могу постојати два главна одбора и да је скуп одржан у Београду противан Статуту ДС-а.

"Данас је у Шапцу одржан наставак започете седнице, а одмах потом и нова седница Главног одбора Демократске странке. Седницама је присуствовало и верификовало се 196 од укупно 367 чланова Главног одбора Демократске странке", саопштио је ДС.

У Шапцу је, како се додаје, једногласно усвојен предлог за разрешење секретара Демократске странке Горана Јаића, за новог секретара изабран је дипломирани правник Душан Динчић, а потпредседница Драгана Ракић изабрана је за заменицу председника.

"Расправљало се и о жалбама чланова Статутарне комисије чије је чланство у Демократској странци суспендовано на годину дана и Главни одбор је потврдио ову одлуку. На дневном реду нашли су се и предлози за смену неколико чланова Извршног одбора, које је Главни одбор и изгласао, са изузетком Богдана Татића који ће наставити да обавља своју функцију", наводи се у саопштењу.

Председник ДС-а је, као се наводи, покренуо поступак искључења из странке Балше Божовића, Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Бранислава Лечића и Горана Јаића. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво