Вучић са европским званичницима у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић борави у званичној посети Бриселу, где се састао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Урсула фон дер Лајен је пред састанак са српским председником, који је почео око девет часова у седишту Европске комисије у Бриселу, оценила да је то ће бити важна прилика да се разговара о реформама на европском путу и дугорочном опоравку региона.

Уочи састанка, најављено је да ће тeме разговора председника Вучића и Фон дер Лајенове бити подршка Европске комисије Србији на путу евроинтеграција и у борби против последица пандемије коронавируса, извештај о напретку који Комисија спрема за јесен за Србију и све земље у процесу приступања као и европски економско-инвестициони пакет за регион.

После састанка са председницом Европске комисије, председник Србије се у истој згради састао и са комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Током поподнева Александар Вучић ће разговарати и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком, са којим се састао и почетком недеље у Београду.

Своју посету Бриселу председник Србије завршиће око 16 часова састанком са председником Европског савета Шарлом Мишелом.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво