Њујорк тајмс: Вучић у суботу са Трампом

Председник Србије Александар Вучић састаће се у суботу са америчким председником Доналдом Трампом, пише Њујорк тајмс, преноси Танјуг.

Њујоршки дневник пише да ће се Вучић с Трампом срести у оквиру посете Белој кући, до које долази у оквиру иницијативе изасланика за Косово Ричарда Гренела.

Председник Вучић је већ изјавио да високо цени напоре Ричарда Гренела и америчке администрације да се унапреди економска сарадња између Београда и Приштине, истакавши да је потпуно посвећен политичком дијалогу "под покровитељством ЕУ".

Њујорк тајмс оцењује да управо остварена изборна победа даје председнику Србије већи маневарски простор и преговарачку слободу за дијалог са Приштином под покровитељством ЕУ и САД.

Њујоршки дневник наводи и да је Вучић, честитајући победу својим страначким колегама, најавио да нема намеру да се опредељује између највећих светских сила, већ да наставља да води политику у интересу Србије, не мешајући се у интересе највећих светских политичких играча.

"Избори су били и прошли, а Вучић се одмах суочио са притиском међународне заједнице да се постигне супстанцијални напредак у разговорима са приштинским властима", констатује Њујорк тајмс и наводи да се председник Србије састао у понедељак са изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком, а да ће наком тога у Москви имати састанак са руским председником Владимиром Путином.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво