Твитер "окршај" Виоле фон Крамон и Ричарда Гренела

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел и известилац за Косово у Европском парламенту Виола Фон Крамон разменили су оштре поруке када је реч о наставку дијалога Београда и Приштине.

Виола фон Крамон је на Твитеру написала да не верује изјавама специјалног изасланика САД Ричарда Гренела да идеја о размени територија не припада америчком председнику Доналду Трампу, већ његовом бившем саветнику, Џону Болтону.

У оштром одговору на пост градоначелника Приштине Шпенда Ахметија на Твитеру, Фон Крамонова је рекла да лидери у Приштини морају озбиљно да схвате спољну политику. 

На твит Ахметија да, док је он био задужен за преговарачки тим, ниједан представник САД никада није споменуо размену територија, Виола Фон Крамон је написала да је дошло време да се Приштина озбиљно позабави спољном политиком.

"Свакако, крив је Џон Болтон што људи разговарају о размени територија. Сада се јадни Ричард Гренел мора борити против ових спекулација...Ма немојте. Оставите по страни ове приче", написала је Виола фон Крамон.

Гренел је у одговору поручио да би, уместо што критикује све што Трампова администрација чини ради нормализације економија Београд и Приштине, требало да се бави питањима која јој припадају, и навео визну либерализацију за становнике КиМ.

"Урадите свој део", истакао је у одговору Гренел.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво