Скупштина Града Београда усвојила ребаланс буџета и више урбанистичких планова

Први пут после ванредног стања данас се одржава седница скупштине града и то у Сава центру, због мера опреза. На дневном реду су сви акти који су донети за време ванредног стања, а међу њима и ребаланс буџета. Седница је почела минутом ћутања за преминуле током епидемије корона вируса.

На седници, која је због коронавируса одржана у Центру "Сава", одборници су разматрали тридесетак тачака дневног реда. Најважније су сагласности на документа која је Градско веће донело за време ванредног стања.

Потврђен је ребаланс буџета и усвојен извештај о активностима Града током ванредног стања. Овај извештај на око 1.200 страна обухватио је све активности градских служби у том периоду.

Градоначелник Зоран Радојичић рекао је да је Град реаговао на време, да су комуналне службе функционисале, да су обезбеђене знатне количине заштитне опреме, да је грађанима подељено 173.000 пакета, а то је само део предузетих активности.

Расходи у буџету смањени су за близу 20 милијарди динара, али се водило рачуна о томе да буде довољно новца за социјална давања и да Град номално функцинонише.

Буџет јесте смањен када је реч о јавним набавкама, али у овом тренутку се ради на свим започетим пројектима. Гради се пет вртића док ће за још пет бити расписани тендери.

За канализацију на лебвој обали дунава ЕБРД је обезбедио 35, а Град 14 милиона евра.

Град је ребалансом буџета, којим су расходи смањени за скоро 20 милијарди одустао од капиталних инвестиција, а Београђани ће бити гурнути у веће сиромаштво, рекао је шеф одборниче групе Савеза за Србију Никола Јовановић на конференцији за новинаре, коју је одржао испред сале у Центру "Сава".

Одборници Савеза за Србију нису имали храбрости да за говорницом понове све лажи које износе испред скупштинске сале, рекао је шеф одборничке гупе СНС-а Александар Мирковић.

Он је ребаланс буџета назвао реалним и уравнотеженим и сматра лажним тврдње да се у Београду не граде вртићи и да је Град одустао од капиталних инвестиција, као што је изградња канализације у насељима на левој обали Дунава.

На данашњој седници усвојено је и неколико урбанистичких планова, између осталих и онај који предвиђа измештање тролејбуског депоа са Дорћола на Звездару.

Парк између Бранковог моста и Бетон хале носиће име Диане Будисављевић, која је из логора смрти спасла 15.000 деце.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара