Тачи тврди да се "Kуртијева група" бави производњом дроге

Kосовски председник Хашим Тачи оптужио је одлазећег премијера Аљбина Kуртија и још неколицину министара да се баве производњом дроге и објавио снимак тврдећи да се ради о њиховој лабораторији за узгој наркотика у Приштини.

Тачи је у објави на Фејсбуку оптужио премијера Куртија и породицу косовске министарке правде да су део криминалне групе.

"Ове слике сведоче о једној од инкриминација Kуртијеве групе и политичке породице министарке правде. Ово су слике из лабораторије за дрогу у Приштини, које су са другим чланом ове криминалне групе, Ђељаљом Цвећљом, пре неколико дана покушали да елиминишу као инкриминишуће чињенице. Време је да се суочимо с правдом!", написао Тачи на свом Фејсбук налогу.

На њему је објављен и снимак на којем се види сакривен пролаз и затим просторија у којој се узгаја дрога.

Одлазећа министарка правде Аљбуљена Хаџију изјавила је да се ради о клевети и прљавој кампањи косовског председника и да њена фамилија против њега припрема тужбу у Швајцарској.

"Желела бих да вас обавестим да се у вези са његовим оптужбама и клеветама, чланови моје породице са швајцарским држављанством консултују се са адвокатима да туже Хашима Тачија швајцарском суду. С друге стране, полиција мора да демантује Хашима Тачија јер има тачне податке. Нека изађу и јавно проговоре", написала је Хаџију.