Бошко Обрадовић саслушан у Тужилаштву, негирао да је испред Скупштине било физичког сукоба

У Првом основном јавном тужилаштву у Београду саслушани су Бошко Обрадовић и тројица чланова покрета Двери поводом кривичне пријаве која је поднета због основане сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање, у вези са догађајем који се догодио 8. 5. 2020. испред Скупштине Србије, када су извршили насиље према оштећенима – народном посланику Маријану Ристичевићу и министру здравља Златибору Лончару, као и према другим лицима, када су оштећеном Маријану Ристичевићу нанели и повреде, саопштено је из Тужилаштва.

Бошко Обрадовић се, пре изношења одбране, није позвао на имунитет који му као народном посланику Скупштине Републике Србије припада, те је изјавио да нема сметњи за давање исказа и да ће се у вези с имунитетом изјаснити уколико против њега буде покренут кривични поступак, саопштено је из тог суда.

У својој одбрани је, као и остали осумњичени С. М., М. Ђ. и Д. Ђ., негирао радње извршења кривичног дела које му се ставља на терет, наводећи да није било физичког обрачуна нити жеље за физичким обрачуном, већ да је то био политички протест од стране четворо посланика Српског покрета Двери, док су остали осумњичени изјавили да су том приликом присуствовали скупу Српског покрета Двери.

У саопштењу се наводи да су сви осумњичени током саслушања, а након изношења одбране, одбили да одговарају на конкретна питања поступајућег заменика јавног тужиоца.

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати оштећене и сведоке, затим ће донети наредбу о вештачењу повреда које је задобио оштећени, а предузеће и друге радње за које сматра да су неопходне, као и оне које евентуално предложе осумњичени, све у циљу утврђивања чињеничног стања и правне квалификације, након чега ће тужилаштво донети коначну одлуку, каже се у саопштењу.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи