Вучић обишао радове на обнови Здравственог центра у Прокупљу

Председник Александар Вучић обишао је у Прокупљу радове на реконструкцији Здравственог центра у том граду, на којем три деценије ништа није рађено. По изградњи здравствених објеката најбоље се види како се Србија променила, поручио је председник.

У новом центру налазиће се Дом здравља и болница, биће опремљен најсавременијим апаратима, а собе урађене по највишим стандардима.

"Ово нису мале поправке, шминкање... Улажемо више од 35 милиона евра, само градња објекта коштаће око 27 милиона евра. Никада у Топлицу није толико улагано", рекао је Вучић.

Како је истакао, држава је улагала у здравство и пре пандемије коронавируса, јер је то важно за грађане и део је животног стандарда.

"Као што сам поносан на сваки ауто-пут, мост, поносан сам и на све болнице", рекао је Вучић.

Он је указао да ће ускоро почети радови на здравственим установама у Пироту, Кикинди, Лесковцу, Врању, Аранђеловцу, Лозници, Врбасу, Смедервској Паланци, Горњем Милановцу... и сви ти градови имаће "величанствене бонице и здравствене центре".

"Болинца у Прокупљу ће изгледати боље и вредети више и од КБЦ Земун, Звездара... 'Др Драгиша Мишовић' ће бити испре и КЦС, наравно. Ова лепотица и остале болнице остају нашим градовима", рекао је Вучић.

Указао је да је проблем да када год пита шта колико кошта, јер увек добије као одговор само колико кошта један део, а не укупно.

"Када питам колико ова болница кошта укупно, кажу преко три милијарде, онда израчунате да вам треба између 20 и 27 милиона евра, па, тада кажу 'то је без опреме', па морате још да додате седам милиона евра. Онда мора још новца да се пронађе. То су ужасно скупе ствари. Знам да нас много кошта болница у Аранђеловцу, Лозници, Лесковцу. Те паре не могу да се узму из ћупа. Мора да буде доста вишка новца да можете да издвајате за болнице", подвукао је Вучић.

Истакао да ће ова болница, поред најбољих 'зидова' имати и фантастичне интензивне јединице, све потребне справе, тако да грађани Прокупља више неће морати у Београд или Ниш, већ ће у својој болници моћи да се прегледају жене да ли имају рак дојке и слично.

"Тиме ћемо да продужимо живот људи овде и да бринемо о здрављу наше деце", указао је Вучић. 

Са председником радове су обишли и министар здравља Златибор Лончар, директор Канцеларије за јавна улагња Марко Благојевић и представници локалне самоуправе.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво