Обрадовић проширио листу захтева, а од РТС-а тражи емисију

Председник Двери Бошко Обрадовић проширио је листу захтева без чијег испуњавања неће прекинути штрајк и, на захтев за одлагањем избора и "ослобађањем" медија, те јучерашњи - неселективан рад правосуђа, додао и поштовање Устава и Резолуције 1244, као и заштиту епархија СПЦ и православних верника у Црној Гори.

Тих пет захтева назвао је "уставнобранитељским".

Када је у питању слобода медија, Обрадовић је затражио да му уреднички колегијум РТС-а као народном посланику омогући емисију од сат времена у вечерњем термину уживо, у којој би објаснио захтеве.

Кад је реч о поштовању Резолуције 1244, позивају се на заклетву председника Србије на Уставу и Мирослављевом јеванђељу, а по питању неселективног рада тужилаштва - настављају, каже, тамо где су стали посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић, када је испуњен захтев да се процесуира само један догађај.

"Захтевамо од Србије, не саопштења и апеле, него озбиљно укључивање у заштиту СПЦ у Црној Гори", казао је Обрадовић.

Подсетио је да је Уставном суду предао иницијативу за покретање поступка за оцену уставности наставка изборног процеса и најавио да ће данас у 14.00 сати посланица Двери Марија Јањушевић испред Управног суда у Београду предати још једну жалбу на наставак изборног процеса.

Најавио је да ће сутра затражити од МУП-а специјалну лекарску екипу да њега и Костића посети превентивно у току дана. 

Обрадовић тражи да му се омогуће посете 

Обрадовић је раније данас упутио захтев надлежним органима МУП-а Србије да му се у простору у којем штрајкује дозволе посете чланова најуже породице, као и најближих политичких сарадника и функционера Двери, саопштено је из тог покрета. 

Рекао је да у претходна четири дана политички сарадници нису могли да га посете, као и да МУП то није омогућио ни његовом брату.

Председник Двери и народни посланик упитао је на основу ког акта је МУП од јуче преузео одобрење посета и боравка на скупштинском простору, уместо Генералног секретаријата Народне скупштине и чија је то надлежност.

Посете су, како је рекао, дозвољене чак и осуђеним лицима на основу Закона о извршењу кривичних санкакција док је њену то онемогућено.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво