Шеварлић почео штрајк глађу, придружио му се Бошко Обрадовић

Самостални посланик Миладин Шеварлић најавио је да ће започети штрајк глађу због, како је пренео новинарима, немогућности да придобије посланике у Скупштини да расправљају о "повредама територијалног интегритета и суверенитета Србије и непоштовање Резолуције 1244". Лидер Двери Бошко Обрадовић придружио се Шеварлићу у штрајку.

Миладин Шеварлић је новинарима показао изјаву амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка листу Политика у којој је навео да Резолуцију 1244 треба мењати.

Шеварлић је потом пустио снимак, како наводи, изјаве председника Србије о "стицању суверенитета Косова на целој својој територији".

Посланик Шеварлић наводи да Србија не признаје државу Косово, а тера своје грађане да постану чланови њихове скупштине и владе, што је, каже, велеиздаја.

Шеварлићу се у штрајку касније придружио и лидер Двери Бошко Обрадовић. 

Он је новинарима испред Скупштине рекао да није решење оно што је до сада радио, већ да је решење за превазилажење политичке кризе – договор. 

"Људским, политичким, демократским договором. Да седнемо сви заједно. Да се прекине ова седница Народне скупштине на којој намеравају да мењају изборно законодавство. Да се прекине изборни процес који намеравају сутра да наставе. Да власт и опозиција седну за преговарачки сто први пут од када је Александар Вучић дошао на власт. Први пут за девет година. Да седнемо за преговарачки сто као људи, као Срби, као грађани Републике Србије", рекао је Обрадовић.

Испред Скупштине се окупила и неколицина грађана, а полиција је формирала живи зид испред степеништа да не би дошло до контакта са посланицима који штрајкују глађу. Затим је постављена и ограда.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво