Обрадовић: Изражавао сам протест буком

Народни посланик Бошко Обрадовић је, након што је удаљен из скупштинске сале током заседања, рекао новинарима у холу парламента да је у салу ушао како би изразио протест "буком против диктатуре".

Председница парламента је због тога што је Обрадовић прекинуо заседање прогласила паузу од 15 минута, а Обрадовић је казао да ако могу грађани сваког дана у 20.05 да се побуне са својих тераса, онда може и он, у сали Скупштине.

"Ово је била моја обавеза као народног посланика да им покажем зубе и да им покажем да то што они раде није нормално и да сви треба да се побунимо, свако на свом радном месту треба да дигне глас против ненормалне власти", казао је Обрадовић.

Упитан зашто то није урадио у сали са свог места посланика тако што би се јавио за реч и све то рекао, Обрадовић каже да би му искључили микрофон.

Поновио је став да се ванредно стање укида да би се спровели избори.

"Све што је поента приче у вези са пандемијом је у директној вези са изборима, пандемијска крива је ишла онако како је био изборни интерес владајуће странке. Нема основа за изборе, ни здравствених, ни демократских", казао је Обрадовић.