Харадинај: Постигнут споразум са Исом Мустафом о новој влади

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је са председником Демократског савеза Исом Мустафом постигао договор и да су потписали споразум о коалицији о формирању следеће косовске владе, на чијем челу би био Авдулах Хоти.

Рамуш Харадинај је након састанка рекао да ће Алијанса имати пет представника у новој влади.

Потпредседник владе биће Бесник Тахири, Министарство спољних послова водиће Мељиза Харадинај, Министарство правде Сељим Сељими, док ће Бљерим Кући бити на челу Министарства за економски развој, а Рам Љикај Министарства просвете.

Харадинај је рекао да су сви детаљи споразума договорени и да су спремни за седницу скупштине која би могла да буде одржана сутра или неки други дан.

"Колико знам сви аспекти владајуће коалиције су закључени. Све је спремно за седницу сутра или неки други дан", рекао је Харадинај.

Текст споразума 

Приштински медији су објавили текст потписаног споразума Демократског савеза и Алијансе за будућност, у коме се говори о напорима институција против ширења коронавируса и наставку дијалога Београда и Приштине.

Помиње се чланство Косова у УН, ЕУ, НАТО и другим међународним организацијама.

У потписаном споразуму наводи се да су Социјалдемократска иницијатива, Алијанса ново Косово, Српска листа и мањине такође део коалиције.

Две странке су се такође сложиле да би поред министарстава која припадају Алијанси за будућност, места заменика министара требало поделити у складу са политичком снагом коалиционих партнера.

ДСК и АБК сложили су се да неће подржати предлоге за изгласавање неповерења које могу да покрену друге странке.

Ако је против неког из владиног кабинета подигнута оптужница, тада премијер има право да га аутоматски разреши.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво