Борељ: Лајчак ће умети да покрене дијалог Београда и Приштине

Шеф европске дипломатије Европске уније Жозеп Борељ рекао је да ће новоименовани специјални представник Мирослав Лајчак "умети да поново покрене дијалог Београда и Приштине".

Новоименовани специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак од петка почиње са радом на новој дужности, а Борељ је оценио да је укидање тарифа од стране Приштине добра вест која ће бити од помоћи.

"Мирослав Лајчак ће већ данас почети са послом специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине. Не могу да кажем какви су његови планови, али тренутне тешкоће у путовању ће свакако успорити непосредне напоре", изјавио је Жозеп Борељ после састанка/ видео-конференције европских министара спољних послова.

Борељ је рекао да ће Лајчак помоћи како би ЕУ посветила дужну пажњу проблему Косова и нагласио да је дијалог Београда и Приштине један од његових приоритета од самог почетка мандата.

"Можда не можемо да решимо конфликт између Израела и Палестине, али морамо бити у стању да решимо овај конфликт у нашем непосредном суседству, проблем који погађа једну државу и Косово, које није признато од стране свих чланица ЕУ, али са којим имамо споразуме о сарадњи", додао је Борељ.

Споразум две стране би отворио пут ка Европи, рекао је шеф евроспке дипломатије и закључио да је именовање Мирослава Лајчака за специјалног представника ЕУ за дијалог "улагање које ће донети профит".

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара