Дачић: Неистине из Црне Горе, Србија никоме ништа не отима

Министар спољних послова Ивица Дачић одбацио је као неистините оптужбе Црне Горе да је Србија на граници конфисковала три од пет респиратора које је наручила та земља.

Дачић је истакао да су Србија и РФЗО по легалној процедури и уговору купили респираторе од фирме "Medical Inovation", и ни у једном моменту нису били обавештени о било каквом комерцијалном уговору фирме "Getting" са Црном Гором, јер РФЗО није са том фирмом ни склапао било какав уговор.

Република Србија никад није дипломатским путем ни обавештена од Црне Горе о овом питању, рекао је Дачић за Танјуг.

"Зато у потпуности одбацујемо неистините оптужбе из Црне Горе. Србија никад ништа никоме није отимала, нити конфисковала, а овакве неистине и оптужбе из Црне Горе у овако тешким тренуцима када сви водимо борбу против опаког вируса не доприносе тој борби и односима између наших држава и народа", поручио је Дачић.

Амбасада Србије у Црној Гори демантовала је информацијау према којој су респиратори намењени Црној Гори одузети на граничном прелазу Добраково. 

Управа царина саопштила је, раније данас, да није тачно да су респиратори намењени Црној Гори заустављени на граници са Републиком Србијом.

"Наглашавамо да ни на један од два прелаза ка Црној Гори која тренутно функционишу (Гостун и Шпиљани) није пристигао ниједан респиратор. Такође желимо да истакнемо да се и у овим околностима промет робе са Црном Гором одвија неометано", истакнуто је у саопштењу Управе царина. 

Директор црногорског Фонда за здравствено осигурање Сеад Чиргић раније данас је оптужио Србију да је, како каже, конфисковала на граници три од пет респиратора које је наручила Црна Гора.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво