Мустафа даје шансу Куртију за опстанак косовске владе

Председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа позвао је још једном премијера Аљбина Куртија да данас укине таксу на српске производе и повуче одлуку о смени Агима Вељиуа са места министра унутрашњх послова.

Такса и смена министра, пољуљале су односе измедју ДСК и покрета Самоопредељења у тој мери да су председништво ДСК и његови посланицу у парламенту, одлучили да затраже изгласавање неповерења влади Аљбина Куртија, само месец и по дана од њеног формирања.

"Очекујем данас да ће господин Курти одустати од таксе и поништити одлуку о разрешењу г. Вељиуа. Да му се и ДСК-у извини, за своја дела са онима којима је сарађивао у овом ниском чину", написао је Мустафа у објави на Фејсбуку.

Подвукао је да би укидањем таксе и повлачењем одлуке о смени министра, "добили прилику да буду заједно у овој битци".

Курти је у реаговању на одлуку ДСК да ће у скупштини тражити опозив владе, исте вечери рекао да нема повратка назад и да је Вељиуа сменио због противљења ставу владе да не треба уводити ванредно стање на Косову због заштите од ширења корона вируса, које је захтевао председник Хашим Тачи.

У намери да затражи опозив владе, Демократски савез су подржале странке Рамуша Харадинаја и Фатмира Љимаја. За сазивање ванредне седнице скупштине потребан је потпис 41-ог посланика а за обарање владе проста већина од 61 посланика.

Медији у Приштини спекулишу да би скупштина на ову тему могла да заседа сутра или у понедељак.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара