Вучић и Орбан: У тешким временима важна узајамна подршка и солидарност

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Београду са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном, са којим је разговарао о билатералним односима, као и о међусобној подршци, сарадњи и солидарности у борби против коронавируса, мигрантској кризи и процесу евроинтеграција Србије.

У разговору Викторa Орбанa и Александра Вучића оцењено је да су односи две земље и напредак у економској сарадњи изузетни, уз тенденцију даљег интензивног развоја у свим областима.

Председник Вучић захвалио је премијеру Орбану на одличној сарадњи и подршци коју пружа Србији у свим сферама друштвеног живота.

Орбан је навео да су се договорили да теретни саобраћај преко српско-мађарске границе и даље функционише уз све мере опреза.

"Замолио сам председника Вучића за разумевање, што је мађарска граница затворена за све који долазе из Италије, укључујући и српске држављане", рекао је Орбан.

Орбан борави у посети Београду, а његов домаћин, Александар Вучић поручио је да је у тешким временима важна узајамна подршка и солидарност.

"У тешким временима важна је узајамна подршка и солидарност. Председник Владе Мађарске Виктор Орбан у посети Београду", написао је Вучић на званичном Инстаграм налогу "Будућностсрбијеав", уз фотографију са Орбаном.