Пауновић излази на локалне изборе, напушта ДС

Председник општине Параћин и досадашњи заменик председника ДС Саша Пауновић саопштио је да ће иступити из чланства и са функција у странци, као и да ће изаћи на предстојеће локалне изборе у Параћину.

Саша Пауновић каже да у ситуацији у којој мора да бира између странке којој је посветио деценије живота и људи за које, са којима и због којих је годинама обављао дужност председника општине-бира Параћин. 

"После окончања процедуре кроз коју сам покушао да се изборим за другачије, компромисно решење, донео сам одлуку да иступим из чланства ДС-а и на тај начин одступим и са свих дужности које имам у ДС-у", навео је Пауновић у саопштењу, преноси Блиц.

Зоран Лутовац, председник Демократске странке, захвалио је Саши Пауновићу на енергији и знању које је уложио у ДС и на, како наводе, демократичности коју је показао заступајући свој став о изласку на локалне изборе у Параћину, али да је дужност Демократске странке да служи општем интересу без изузетка.

Лутовац је поновио да је "недвосмислена одлука да Демократска странка бојкотује наредне лажне изборе на свим нивоима" и да ће Демократска странка коју он води доследно и принципијелно поштовати своје одлуке, те да ће сви који се не буду придржавали страначких одлука бити санкционисани на начин који то прописује Статут странке.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије