Гренел: Мустафа је храбар лидер

Специјални изасланик америчког председника за дијалог између Косова и Србије, Ричард Гренел, написао је на Твитеру да би укидање таксе био добар почетак и да нема економског напретка док се не укине такса.

Гренел ово написао као коментар на објаву лидера Демократског савеза Косова Исе Мустафе, који је, на истој друштвеној мрежи, рекао да је од почетка тврдио да такса коју је увела Харадинајева влада "није имала економско оправдање, већ била мера заштите неуспеха, посебно у спољној политици".

Мустафа је написао и да се нада да ће Скупштина Косова у понедељак подржати премијера Аљбина Куртија да се такса укине. Онако како Сједињене Државе захтевају, додао је Мустафа.

"Веома добра објава. Иса Мустафа је храбар лидер. Укидање таксе сутра би био сјајан почетак за напредак који би брзо уследио. Али нема напретка у економском развоју док се такса не укине", поручио је Гренел.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 01. мар 2020, 19:11) - anonymous [нерегистровани]

Sledbenik

Mustafa je rugovin sledbenik,a Rugova je bio gospodin i ako nam se nije dopadala njegova politika, pošteno je reći da su i jedni i drugi slušali Ruvovu, verovatno ne bi bilo rata.

(недеља, 01. мар 2020, 19:10) - anonymous [нерегистровани]

Ameri

Su smislili ove takse da bi prikljestili Srbiju i sad glume postenjacine,a sve oko KiM i taksi njihovo je maslo.To je prozirna igra toplo-hladno.Albanci i Srbi su igracke sa kojima Ameri vezbaju igrice odavno poznate

(недеља, 01. мар 2020, 17:34) - anonymous [нерегистровани]

"Онако како Сједињене Америчке Државе захтевају"

Мада се већ одавно зна како САД захтевају укидање такса, хајде да видимо да ли ту има нечег новога. Чисто сумнњам.