Први пут почиње серијска производња "пасарса"

Желимо да оснажимо наменску индустрију да не бисмо морали да купујемо из иностранства опрему неопходну за војску, поручио је током боравка у Горњем Милановцу председник Александар Вучић и истакао да по први пут почиње серијска производња система "пасарс". Председник је претходно разговарао са представницима Министарства одбране и наменске индустрије.

Александар Вучић је најавио је да ће у наредних 15-20 дана посетити ваљевски "Крушик" који има 3.127 запослених и да ће "Крушик" бити сачуван јер је важан је за целу наменску.

Вучић је новинарима у Горњем Милановцу пренео да је састанак који је раније данас имао са представницима наменске индустрије, био тежак, уз примебду да, поред коронавируса, мигрантске кризе и ситуације у региону, ако се погледа шта се збива око нас по питању наоружавања, сви говоре о Србији и свима Србија смета.

Истакао да Хрватска купује "спајк" ракете, израелске производње, које погађају тенк са неба.

"Ми ћемо, уз додатна улагања, и данашњим у Техничко-ремонтни завод ‘Чачак’ правити врхунске тзв. реактивне оклопе за наше тенкове. ‘Спајк’, погађа са неба, у куполу која обично није заштићена. Иду дотле. Имају и три оклопна батаљона снабдевена моћим ‘патријама’", рекао је Вучић.

Поред тога, додао је, Албанци се наоружавају на Косову, Црна Гора узима чак 67 возила, Северна Македонија 100 возила.

"Ми гледамо да ојачамо и оснажимо нашу наменску индустрију, да не бисмо морали споља да купујемо. Зато ће војска имати 18 нових ‘Лазара’. Први пут улази у серијску производњу, и немамо више прототип, моћни ‘пасарс’ са бофор стопом, што раде заједно Застава термо, Прва петолетка и ФАП", рекао је Вучић.

Председник је изразио уверење да ће се додатним финансијским средствима помоћи све фабрике наменске, као и куповину њихових производа, те да ће се осетити "свежа инјекција" и да 11.000 запослених у тој индустрији неће имати разлога за бригу.

Нове инвестиције у "Крушику" 

Додао је да су "Крушикови" производи најтраженији, и да ће у тој фабрици бити нових инвестиција, нове капислане, нових ракетних погона, као и да ће радници добити заостале плате.

"Отићи ћу да разговарам са радницима, са пословодством и држ ће посебно да се укључи, да бисмо могли гурамо напред и да војску снабдевамо најмоћнијим наоружањем", рекао је Вучић.

Он је истакао да из наших фарбика није могло да се набави ништа осим муниције, али да то више није случај, односно да сада први пут почиње серијска производња ствари потребних за војску.

"Хоћемо цео систем да подигнемо, и верујем да ћемо успети у томе", рекао је Вучић.

Председник Србије разговарао је претходно са представницима Министарства одбране и наменске индустрије.

"Веома важан састанак за обнову и јачање наше војне индустрије", навео је председник на званичном инстаграм профилу "будућностсрбије", уз фотографије са састанка.

Састанку председника и представника наменске, присуствовали су и министар одбране Александар Вулин, министри унутрашњих послова и финансија, Небојша Стефановић и Синиша Мали, директор БИА Братислав Гашић.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(субота, 29. феб 2020, 11:45) - Бели [нерегистровани]

karpatiyyy@gmail.com

Све наше фабрике наоружања, Наменска, Крушик итд требају бити подземне дакле подземне фабрике, у противном у првом налету ће бити уништене, Србијо Буди мудра и паметна!

(субота, 29. феб 2020, 07:14) - Persida [нерегистровани]

Krusik

Odlicna ideja je da se valjevski "Krusik" sacuva, da se ojaca nasa namenska industrija i da se smanji uvoz.

(петак, 28. феб 2020, 22:44) - Graje [нерегистровани]

Saradnja

Krušik ceo treba da se gradi, i da se razvija.Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što je važno za našu državu.

(петак, 28. феб 2020, 20:09) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

Treba povecati proizvodnju oklopnjaka ovo sto imamo je mali broj.Pogotovo kada se svi u okruzenju ubrzano naoruzavaju.Dosta je prototipova ,treba uci u serijsku proizvodnju. Svima smeta nasa namenska industrija.Ipak smo okruzeni NATO paktom.Zato pamet u glavu .

(петак, 28. феб 2020, 16:52) - anonymous [нерегистровани]

Ne jaca samo vojska.

Jacanjem namenske , ne jaca samo vojska vec i ekonomija, standad i Drzava. 

(петак, 28. феб 2020, 13:47) - idila [нерегистровани]

Bitno

Razvoj i jacanje namenske industrije, znaci i jacanje srpske vojske...

(петак, 28. феб 2020, 13:43) - Raša [нерегистровани]

Industrija

Država je ojačala ekonomski tako da možemo i ovu granu industrije da forsiramo.

(петак, 28. феб 2020, 13:33) - Idol [нерегистровани]

Bitno

Jacanjem namenske industrije, jaca i vojska a samim tim i bezbednost gradjana srbije...