Предати потписи за резолуцију о угрожености Срба у Црној Гори

Студенти Правног факултета у Београду предали су 15.000 потписа грађана Скупштини Србије за усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори.

Студенти и средњошколци рекли су новинарима испред парламента да траже од власти у Србији и посланика да усвоје такву резолуцију и да се изјасне, како кажу, о јасној дискриминацији Срба која постоји у Црној Гори.

Председник Студентског клуба Правног факултета Немања Вучковић је рекао да власт у Подгорици, на челу са Милом Ђукановићем, крши Европску конвенцију о људским правима, као и друге међународне споразуме и акте.

"Позивамо власт да помогне српском народу у Црној Гори и да се јасно изјасни овом резолуцијом о угрожености њихових права", рекао је Вучковић.

Сматра да случај треба да се подигне на виши ниво, да се обавесте Савет Европе и Савет безбедности УН.

"Реакција српских власти мора да буде мирна и тиха", напомиње Вучковић.

Ученик Земунске гимназије Војин Радовановић истакао је да жели да пружи сву подршку српском народу у Црној Гори и додао да се Србија "буди".

"Нећемо никада да дамо светиње, због наше историје, традиције и пре свега због наше будућности", поручио је Радовановић.

Потписи су сакупљани од 28. јануара до 3. фебруара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи