Дачић: Надамо се да ће Кина ускоро победити вирус

Другог дана посете Пекингу, министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са потпредседником НР Кине Ванг Ћишаном и изразио наду да ће Кина ускоро победити епидемију коронавируса.

Потпредседник Ванг и министар Дачић су изразили задовољство због изузетно квалитетних односа на нивоу свеобухватног стрататешког партнерства, саопштило је Министарство спољних послова.

Министар Дачић је истакао да посета Кини у време епидемије коронавируса представља показатељ солидарности Србије и њеног народа са Кином. Он је изразио наду да ће Кина у најскоријој будућности победити у борби против епидемије.

Потпредсеник Ванг је навео да је борба за обуздавање епидемије коронавируса борба за безбедност и здрављуе кинеског народа, али и глобалне заједнице у целини, јер су напори Кине, који почињу да дају резултате, уштедели драгоцено време за многе државе.

Уз оцену да познавање прошлости доприноси учвршћивање међусобног пријатељства, саговорници су разменили мишљења о питањима из историје Југославије и Србије.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић позвао је потпредседника Ванг Ћишана да посети Србију.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 27. феб 2020, 11:09) - anonymous [нерегистровани]

Covid 19

Pa mora.Kinezi ce pobediti virus,to je sigurno,eto i nasi doktori sinoc pricaju i smeju se...Kazu da je najbolji lek sapun i da nase zene mogu slobodno da probiju karantin u Italiji radi sopinga,jer nece da se zaraze, na njih bolest nece...