Вучић са адмиралом Фрејзером: Србија чврст ослонац за стабилан Балкан

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са замеником начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, адмиралом Тимотијем Фрејзером о развоју билатералне сарадње у области одбране и безбедности.

Александар Вучић је рекао да се нада да ће српско-британски односи достићи ниво истинског партнерства и да би размена посета на високом нивоу допринела снажнијим и богатијим везама двеју земаља у свим областима. 

Вучић је изразио задовољство што ће током посете адмирала Фрејзера бити потписан план билатералне војне сарадње, који садржи 33 заједничке активности, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије. 

Двојица саговорника су истакли да су стратешки циљеви сарадње у области одбране у наредном периоду јачање војнообразовне, војномедицинске и војно-војне сарадње.

Адмирал Фрејзер је рекао да је британска страна спремна да понуди помоћ у образовању, усавршавању и тренингу припадника Војске Србије.

Предложено је одржавање заједничких војних вежби Војске Србије и Оружаних снага Уједињеног Краљевства.

Председник Вучић и адмирал Фрејзер разговарали су и о ситуацији у региону.

"Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", рекао је председник Вучић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара