Тачи и Помпео у Вашингтону о дијалогу Београда и Приштине

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи састао се у Вашингтону са америчким државним секретаром Мајком Помпеом с којим је, како се наводи у саопштењу објављеном на његовом сајту, разговарао о дијалогу Београда и Приштине.

Хашим Тачи је након састанка истакао да ће Приштина наставити да координира "сваки свој корак" са САД.

"Коначни мировни споразум између Косова и Србије значиће мир за читаву југоисточну Европу, окретање према будућности, као и развој и просперитет", наводи се у саопштењу.

Он је, такође, пренео Помпеу "дубоку захвалност народа и косовских институција због константне подршке САД током последњих деценија".

Тачи је претходно, како се наводи у одвојеном саопштењу објављеном на његовом сајту, разговарао са замеником америчког министра одбране Дејвидом Норквистом.

Норквист је, додаје се, оценио да је витално за безбедност у југоисточној Европи да Косово што пре "постане чланица НАТО-а".

Тачи је рекао да је задовољан подршком САД оснивању косовске војске и затражио да се сарадња повећа још више.

"Косово има своју професионлану војску, по НАТО стандардима, која је спремна да буде обухваћена у хуманитарним и мировним мисијама у свету, раме уз раме са САД", рекао је Тачи, саопштено је из његовог кабинета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво