Реговање опозиције на продају Комерцијалне банке

Странка слободе и правде и Доста је било критиковали су најаву вести о продаји Комерцијалне банке.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас навео је у изјави за медије да су "Александар Вучић и његов режим странцима продали ПКБ, 32.000 хектара најплодније земље, Галенику и РТБ Бор са највећим рудним богатством".

"Узели су милијарде евра кредита од Кине, Русије, Турске, да би ових дана у договору са ММФ продали и једину озбиљну домаћу банку. Продајом Комерцијалне банке наставља се са продајом свега што држзава има, чиме се Србија претвара у колонију", навео је Ђилас у изјави.

Упитао је како је могуће да се за само 450 милиона евра продаје банка чија је књиговодствена вредност капитала 613 милиона евра.

И Доста је било се противи продаји Комерцијалне банке.

"Влада Републике Србије у наше име продаје монетарни суверенитет Србије, како би обезбедила подршку ММФ и ЕУ да остане на власти. Продаја Комерцијалне банке јесте цена коју власт плаћа за реченицу 'Србија иде у добром правцу'", пише у саопштењу.

"Комерцијална банка држи око 11 одсто домаћег тржишта, а послује и у БиХ и Црној Гори. Прошле године је остварила нето добит од око 73 милиона евра. Од најављене продаје држава ће 'зарадити' мање од 190 милиона евра. Уколико ова продаја дочека свој крај, у Србији више неће постојати практично ниједна банка којој суштинска директна управа није у иностранству", пише у саопштењу Доста је било.

Двери саопштавају да је продаја Комерцијален банке завршни чин урушавања домаћег банкарског сектора.  

"Српски покрет Двери позива све људе из струке, запослене, клијенте и штедише Комерцијалне банке, као и све грађане Србије да се прикључе нашем Покрету за спас Комерцијалне банке и да потпишу петицију против продаје ове последње  снажне, солвентне и ликвидне банкарске институције са већинским државним капиталом. Тиме ћемо спречити потпуну предају српског банкарског тржишта страном капиталу и коначну потврду колонијалног статуса Србије", наводе Двери. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи