Четврти протест "У бојкот 2020“ у Београду

У Београду је одржан још један протест грађана под слоганом "У бојкот 2020". Испред улаза у Скупштину Србије, где је седиште РИК-а, остављена празна провидна гласачку кутију са натписом "Грађански протест".

На почетку протеста окупљенима су се обратили студент Правног факултета Лазар Ашанин из Крагујевца и Александар Тодовски, а након тога кренула је шетња до седишта Републичке изборне комисије у Улици краља Милана где су оставили празну провидну гласачку кутију са натписом "Грађански протест".

На платоу код Филозофског факултета били су и лидер Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас и председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац.

Протестна шетња кренула је од платоа код Филозофског факултета, преко Трга Републике и Теразија, потом Призренском, Улицом краљице Наталије, Кнеза Милоша и Краља Милана до седишта РИК-а.

На путу до РИК-а, кратко су се зауставили на Теразијама где је изведена песма уз позив на бојкот избора, а протест је завршен паљењем бакљи и најавом новог окупљања идуће суботе.

број коментара 0 Пошаљи коментар