Вучићева честитка Путину: Дан бранилаца отаџбине је више од празника

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину и поручио да је Дан бранилаца отаџбине више од празника.

У честитки се наводи да је Дан бранилаца отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом, саопштено је из Председништва.

"Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Oтаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде", наводи се у честитки председника Вучића.

Подсећа да су Србија и Русија, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе између два братска народа.

"То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа", навео је Вучић у честитки.

Додаје да Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње.

Захвалио је председнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. годишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.  

"Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља, која доприноси нашој мирној будућности. Уз празничне честитке садашњим генерацијама бранилаца Oтаџбине, које поносно настављају славну војничку традицију својих предака, као и најбоље жеље за нова достигнућа, примите моје срдачне поздраве и изразе посебног уважавања", наводи се у честитки председника Вучића.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(недеља, 23. феб 2020, 10:04) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Divim se !!

Nisam Rus, ali srce mi kuca za Rusiju, jer ni jedan drugi narod na svetu nije patio toliko ali preziveo katastrofe od katastrofe u poslednje 1000 Godina,,Narod koj zasluzuje NAJ dragocenije medalje...Pero

(недеља, 23. феб 2020, 08:41) - Ana [нерегистровани]

Macka

Mocnoj, jakoj bratskoj Rusiji i pravom i iskrenom prijatelju Srbiji, cestitamo praznik Dan branilaca otadzbine!

(недеља, 23. феб 2020, 04:58) - Рауш [нерегистровани]

друг и братья

Моћној Русији и величанственом и одважном Руском народу срећан празник . Живели довека!

(недеља, 23. феб 2020, 02:42) - Miki [нерегистровани]

Bratski narod

Slobodarska tradicija naših dvaju bratskih naroda.

(недеља, 23. феб 2020, 00:18) - Tatjana [нерегистровани]

Prijateljstvo

Zajednička istorija i tradicija gradila je snažnu vezu naših dvaju naroda i obavezuje nas na duboko poštovanje junačkih podviga naših predaka!

(субота, 22. феб 2020, 23:16) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Veliki pozdrav Putinu.

(субота, 22. феб 2020, 19:04) - anonymous [нерегистровани]

Velicanstvenoj Rusiji...

...sretan praznik!

(субота, 22. феб 2020, 18:59) - maja [нерегистровани]

podrška

Našim dragim prijateljima u Rusiji i predsedniku Putinu čestitamo ovaj važan dan, Dan branilaca Otadžbine.

(субота, 22. феб 2020, 18:55) - anonymous [нерегистровани]

Velikim prijateljima Srbije

Braci Rusima i drugu Putinu sretan dan drzavnosti.

(субота, 22. феб 2020, 18:51) - Jokalica [нерегистровани]

Komentar

Rusi su se zajedno sa nama borili na pravoj strani i jedni drugima smo pružali podršku, kao što se i sada dešava.