Борељ још не открива име специјалног изасланика

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ је разговарао са председником Александром Вучићем о именовању специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине и Западни Балкан. Поновио је своју личну посвећеност улози посредника у преговорима, речено је Танјугу у Бриселу.

Жосеп Борељ је у телефонском разговору са Александром Вучићем рекао да намерава да именује специјалог представника који ће се бавити и дијалогом Београда и Приштине и регионом Западног Балкана.

Оценио је и да то именовање показује важност коју "ЕУ и он лично дају региону, његовој стабилизацији и напретку на ЕУ путу".

"Жосеп Борељ је подсетио на чињеницу да ће он лично остати ангажован и снажно посвећен европској перспективи Западног Балкана, као и улози главног преговарача у дијалогу Београда и Приштине", наводи се у саопштењу Европске службе за спољне послове прослеђеном Танјугу.

На питање да ли је било речи о "конкретним именима" за позицију специјалног представника у Европској служби, кажу да не желе да улазе у детаље.

Додаје се да је Високи представник током дана обавио и одвојене телефонске разговоре са Хашимом Тачијем и Аљбином Куртијем.

"Сви телефонски позиви су наставак разговора које је Високи представник имао у Београду и Приштини током јануара", закључују у Европској служби за спољне послове.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 21. феб 2020, 22:26) - anonymous [нерегистровани]

G-dine Borelj: Gde je pocetak ovih pregovora?

Samo da podsetim gospodu iz zapadne Evrope:
1. Rezolucija SB-1244 je jasna
2. Briselski sporazum mora da se postuje
3. Uspostavljanje vojske od strane predstavnika Pristine je cista provokacija
4. Ubica g-dina Ivanovica mora da se obelodani
5. Sud za zlocine OVK treba da se ubrza jer u protivnom nece biti ni jednog zivog svedoka
6. Za pocetak, mislim da je ovo dovoljno