Дачић: Лицемeран изостанак реакције на најаве Тиране и Приштине о заједничком лобирању

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да изостанак реакције међународне заједнице на најаве Тиране да ће са Приштином донети споразум о заједничким трошковима за лобирање на признању косовске независности, показује врхунац лицемерја.

Ивица Дачић је у изјави за Танјуг рекао да је то врхунац лицемерја и "показатељ да њима заправо смета што је број земаља које признају Косово спао на мање од половине чланица УН".

Дачић је упозорио на чињеницу да најава албанског министра спољних послова Гента Цакаја да ће на заједничкој седници влада Албаније и Косова у Скадру потписати споразум о заједничким трошковима за лобирање за признање Косова, остала без иједног коментара званичника ЕУ, САД, Француске, Немачке, Велике Британије и Италије, такозване Квинте.

Дачић је упитао хоће ли имати трунку морала да од Београда и даље траже да престане да ради оно што дозвољавају и помажу Приштини и Тирани.

"Док свакодневно врше притисак да Србија одустане од кампање за повлачење признања Косова, ни реч не кажу о заједничком лобирање Косова и Албаније за признање Косова", навео је Дачић.

Шеф дипломатије је упитао да ли то значи да они подржавају кампању за признање Косова, а противе се нашој кампањи за повлачење признања.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(среда, 19. феб 2020, 23:19) - anonymous [нерегистровани]

Novac za lobiranje

Samo jedna digresija. Albanija je od pomoći prikupila milijardu i 15 miliona evra. Naših 2 miliona baš i nemaju neki uticaj tu, ali svakako da je moglo da se taj novac upotrebi i rasporedi drugačije i kao pomoć Albaniji i kao pomoć nama samima.

(среда, 19. феб 2020, 22:44) - Jovan veličković [нерегистровани]

Lobiranje kim i albanije

Dačiću ti samo radi svoj posao a oni će vidjeti uskoro koliko još zemalja misli da je ispravna odluka o priznanju Kosova kao države.

(среда, 19. феб 2020, 22:40) - anonymous [нерегистровани]

A do sada nisu?

A kao do sada nisu lobirali zajedno?
Samo su to objavili i javno rekli...

(среда, 19. феб 2020, 20:46) - anonymous [нерегистровани]

ti si smesan

pa mi smo dali 2 miliona evra,iz naseg budzeta je uplacen u zajednici budzet koji ce biti prosledjen Albaniji.

(среда, 19. феб 2020, 20:22) - Ratko [нерегистровани]

Uzalud

Uzalud lobiranje ako drzave koje nisu priznale Kosovo,postuju medjunarodno pravo,da su htele priznati Kosovo,to bi vec ucinile.

(среда, 19. феб 2020, 20:15) - anonymous [нерегистровани]

Novac se nedaje na ruke

vec samo kroz finansiranje projekata tako se radi kako nebi bio upotrebljen za nesto drugo.

(среда, 19. феб 2020, 20:05) - anonymous [нерегистровани]

Smesni ste

Pa nije Srbija dala njima 2 miliona evra vec je uplatila u budzet koji je napravila EU za pomoc Albaniji. Pa ne mislite valjda da Albanija samo dodje i zavuce ruku u dzak i izvuce kes...
Kao gradjanin Srbije mogu da kazem da mi je drago sto je Srbija uplatila taj novac jer treba da se pomogne narodu Albanije.

(среда, 19. феб 2020, 19:11) - anonymous Lala [нерегистровани]

Samo bi još dodao :

Lobiraće sa onim milionima eura što im dadosmo kao pomoć za posledice zemljotresa , ta valjda ćemo jednom uviditi sa kim imamo posla .

(среда, 19. феб 2020, 19:07) - anonymous [нерегистровани]

E boze?

Lobiranje Albanije i Kosova i zajednicki troskovi: Srbija poslala 2 mil. (evra) Albaniji.