Курти: О такси након препоруке радне групе

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да ће таксу на српске производе укинути након што добије препоруке радне групе коју треба да формира Министарство трговине, а чији ће део да буду и организације које се баве привредом и локални произвођачи.

Курти је рекао је да ће се принципи реципроцитета које буде донела косовска влада заснивати на принципима Светске трговинске организације и ЦЕФТА.

"Министарка Розета Хајдари предузела је и неке кораке који нас приближавају укидању таксе и успостављању пуног реципроцитета. Розета је већ одлучила да оснује радну групу са члановима Одељења за трговину, Привредне коморе Косова, Пословне коморе, Царине, Агенције за храну и ветеринарство и Клуба произвођача Косова", рекао је Курти на Конвенцији косовских произвођача.

Та група ће да сумира све трговинске баријере са Београдом и даће препоруку влади и онда ће оне да буду анализиране.

Курти је додао да ће тада да донесе одлуку о уклањању таксе и успостављању реципроцитета.

Приштински медији преносе да странке из такозваног ратног крила бивше ОВК, опозиционе у новом сазиву косовске скупштине, прикупљају потписе посланика за одржавање ванредне седнице на којој ће се успротивити најављеним укидању таксе на српску робу.

Из странке Рамуша Харадинаја, Алијансе за будућност Косова, саопштили су да не слажу са идејом укидања таксе.

Потврдили су да имају координацију са званичницима Демократске партије и Социјалдемократске иницијативе НИСМА-АНК.

"Покренули смо процедуру прикупљања потписа, при крају смо. Сарађујемо са свим опозиционим странкама. Сада смо на крају", изјавила је посланица АБК-а Теута Хаџиу.

Медији истичу да ће супротстављање најави укидања таксе бити прва заједничка акција опозиције у косовској скупштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи