Загревање за кампању – слоган СНС-а и расправа о бојкоту

Српска напредна странка ће на изборе изаћи са 50 одсто младих, најављује лидер те странке Александар Вучић. Нова имена, каже, биће међу кандидатима за градоначелнике, као и на посланичкој листи. И социјалисти се спремају за изборе, али је још неизвесно да ли ће наступати самостално или у колицији са СНС-ом. И док део опозиције не одустаје од бојкота, у Новој странци сматрају да је учешће на изборима једини начин да се супротставе власти.

Изборе на пролеће лидер Нове странке види као први корак да се лидер напредњака спречи да и даље, како каже, директно или индиректно, поставља владе.

"Свако избегавање избора, звали га бојкот, или како год хоћете, јесте помоћ Вучићу да настави да влада Србијом", каже Зоран Живковић из Нове странке.

Извршни одбор Народне странке одлучио је да распусти одбор у Шапцу. Разлог је њихов захтев да им дозволе да учествују на изборима упркос одлуци о бојкоту на републичком нивоу. Из централе поручују да ниједним гестом неће дати легитимитет изборима на пролеће.

"То су лажни избори, то су избори који ће продужити осмогодишњу лаж владавине Александра Вучића", сматра Мирослав Алексић из Народне странке.

Први човек Параћина и даље без одлуке да ли ће на локалну изборну листу. Његовој дилеми и дилеми градоначелника Шапца чуде се, каже, они у СзС који нису релевантни доносиоци одлука.

"Неки успевају да сагледају ствари из нашег локалног угла гледања на ствари и јасно им је да за успешност бојкота ништа не значе избори у две општине, а другима је најважнија 'чиста идеја', као да није реч о живим људима и судбинама него о анализи књижевног дела", поручује градоначелник Параћина Саша Пауновић, иначе из редова ДС-а.

"За нашу децу - Александар Вучић", назив листе СНС-а 

И даље без одлуке с ким ће од коалиционих партнера на изборе, али одбор СНС-а је одлучио о називу листе "За нашу децу – Александар Вучић". На њој ће, како каже лидер напредњака, бити половина нових лица.

"И у Влади хоћу да видите нове људе, са новом енергијом, надом и жељом, да иду као булдожери и гурају Србију напред. За то морамо да се изборимо заједно и да се борим више и јаче и снажније у тој кампањи. Ићи ћу свуда, по свету, ићи ћу на скупове да се обратим људима. Само јак СНС може да обезбеди будућност. Борићу се не против некога, већ за нормалну, пристојну и Србију будућност", рекао је Александар Вучић.

Преговори са напредњацима о заједничком изласку на изборе и даље трају, понавља лидер социјалиста, али то је, оцењује, техничко питање и ствар политичке процене.

"Ми немамо политичке проблеме са СНС-ом да ли хоћемо или нећемо ту сарадњу, само је ствар политичке процене шта је боље и шта је корисније не само за нас, већ и за политичку сцену у Србији, да не буде да само наша коалиција пређе цензус", наводи лидер социјалиста Ивица Дачић.

На пролећним изборима цензус је три одсто, а најављена је и најдужа изборна кампања јер се расписивање избора очекује почетком марта.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво