Обрадовић позива на "блокаду" избора у четири општине

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић позвао је данас председнике општина у којима власт држи опозиција – Милана Стаматовића (Чајетина), Небојшу Зеленовића (Шабац), Сашу Пауновића (Параћин) и председника Старог града Марка Бастаћа да не "предају своје градове без борбе" и да тако натерају власт да изборе одложи.

Бошко Обрадовић објашњава да четири општине не треба да изађу на изборе, већ да се солидаришу са свим другим грађанима Србије, а као начин да се натера власт да се избори одложе види у блокади избора у тим градовима.

Обрадовић тако позива Зеленовића, Пауновића и Бастаћа да "своје општине" прогласе "слободним" и да поруче власти да се у њима неће одржати локални избори док не буду "организовани поштени и слободни избори у читавој Србији".

"То значи, ми не предајемо градове без борбе, нека дођу да нас хапсе, нека нас смењују, уводе привремене управе, нека покушају било шта, али не могу ухапсити четири града и општине и све запослене у њима, одборнике, чланове већа и чланове странака из опозиције и све нас који ћемо доћи да их бранимо", поручио је Обрадовић новинарима данас у скупштини.

Лидер Двери сматра да би на тај начин дошло до одлагања избора који би требало да буду одржани 26. априла.

Оцењује да у овом тренутку не треба да постоје било какве поделе или пукотине, јер је једино решење да се, како каже, делегитимише власт тако што се неће учетсвовати у "лажном процесу".

Таква стратегија би, сматра Обрадовић, била шах-мат за Српску напредну странку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи