Гордана Чомић се вратила у скупштинску салу

Посланица Демократске странке Гордана Чомић која месецима, као и остали посланици демократа бојкотује парламент, вратила се у скупштинску салу. Чомићева је образложила своје предлоге закона о избору народних посланика и локалним изборима, који предвиђају да на изборним листама, и републичким и локалним, буде најмање 40 одсто жена.

Гордана Чомић је рекла да је између политике Демократске странке да буде више жена у политици и одлуке странке да се бојкотује рад парламента, она свој избор направила.

"Ја сам одлучила како сам одлучила и опет бих тако. А вас молим да подсетите своје председнике да могу и они да одлуче и да заиста у суботу (кад се буде гласало о предложеном закону) буде празник демократије и дан радости за жене Србије", рекла је Чомићева.

Говорећи о предлозима закона навела је да нема развоја Србије ако став, аргумент и мишљење о томе како Србија треба да изгледа не буде изречен и женским гласом.

"За то су нам потребни мушкарци као већина. Нема одлуке, а да нису мушкарци рекли, ово није лоше, хајде да то прихватимо", истакла је Чомићева.

Није говорила о томе да ли ће након ове седнице наставити да учествује у раду пленума.

На дневном реду су и измене и допуне закона које је предложила Српска напредна странка које предвиђају смањење изборног цензуса са пет на три одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво