Гренел у Приштини: У фокусу мора бити економија

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел рекао је у Приштини да ће бити усредсређен на економски напредак. Косовски председник Хашим Тачи изразио је уверење да ће под вођством председника Трампа бити постигнут коначни договор између Београда и Приштине.

Ричард Гренел се састао са косовским председником Хашијем Тачијем, а говорећи о споразуму о увођењу директне авио-линије Београд-Приштина, рекао је да је амерички председник Доналд Трамп био одлучан да се проблем реши без гледања уназад. 

"Желимо да направимо прогрес у овом региону, на Косову и у Србији на економском нивоу. Младим људима је потребан посао и то је мантра Трампове администрације", рекао је Гренел.

У решавању дуготрајног проблема, како каже, треба да се фокусирамо на људе.

"Треба дати посао и економски развој људима који то заслужују. Погураћемо обе владе и лидере у Београду и Приштини да се усресреде на људе и на економски развој", навео је Гренел. 

Косовски председник Хашим Тачи изразио је уверење да ће под вођством председника Трампа бити постигнут коначни договор између Београда и Приштине.

"Желео бих да се захвалим амбасадору Гренелу што је дошао у Приштину и на новом споразуму који смо постигли под Гренеловим вођством и снажним вођством председника Доналда Трампа на авио-линији Приштина–Београд. Мислим да је то нешто ново, а нешто што други нису могли да ураде. Улога САД у овом процесу је изванредна и незаменљива. Имам потпуно уверење да ћемо под Трамповим вођством да постигнемо коначни договор са Србијом", рекао је Тачи.

Додао је да Гренел није дошао на Косово да говори о унутрашњим дешавањима, већ о дијалогу Београда и Приштине.

Очекује се да се Гренел сутра састане и са представницима косовске владе у оставци и са парламентарним странкама. 

Гренел би, према очекивањима председника Александра Вучића, требало да посети и Београд у наредним данима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво