Стефановић: Тврдње Маринике Тепић о НБС део прљаве кампање

Тврдње потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је Народна банка Србије омогућила Слободану Тешићу да послује у трговини оружјем, мимо закона, представља део прљаве кампање и део неке следеће лажи, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Упитан да прокоментарише то што Мариника Тепић јуче на конференцији за новинаре није спомињала да је фабрика кока носиља код Шида постала фабрика марихуане, а да је оптужила гувенерку Јоргованку Табаковић да је умешана у илегалну продају оружја, Стефановић је рекао да је то још једно пласирање лажних вести које се дешава свакодневно.

"Свака информација коју пласирају се своди на лажну вест, а свакога дана треба да заспу медије и грађане Србије са гомилом лажи", истакао је Стефановић новинарима у Београду након предаје нове опреме Управи криминалистичке полиције.

Додао је да новим лажима правдају и то што су повели новинаре на фарму кока носиља, где је утврђено да фабрика која се тамо налази не производи марихуану, јер је реч о фабнрици која постоји четрдесет година.

"Иста је ситуација и за Јоргованку Табаковић. То је још само један део прљаве кампање и само још један део неке следеће лажи", навео је Небојша Стефановић.

Потпредседница Странке слободе и правде и народна посланица Мариника Тепић рекла је у уторак да је Народна банка Србије омогућила Слободану Тешићу да тргује оружјем мимо закона. 

"Бирачки списак транспарентан"  

Небојша Стефановић је рекао и да је систем бирачког списка грађана врло транспарентан и да више није спорна тема у јавности.

Додао је да то што је председник Покрета Двери Бошко Обрадовић оптужио власт да манипулише бирачким списком показује његов страх од велике излазности бирача на предстојећим изборима.

"Ту видим панику, страх од тога што ће велики број људи изаћи на изборе, јер су неспремни да понуде било какву политику, већ се све своди на пласирање измишљотина. То је једино на чему инсистирају", истакао је министар.

Стефановић је, коментаришући наводе Обрадовића, подсетио да су се и у последњих пет година могле чути оптужбе попут оне да је на општини Звездара уписано нових, непостојећих 15.000 бирача, како би СНС добила више гласова на изборима.

"Проверили смо и показали да се бирачки списак уназад 10-12 година променио за неколико стотина људи укупно, а највише се променио онда када је требало да се кандидује Драган Ђилас, 2008. године", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи