Израелски медији о истицању заставе: Дирљив гест председника Србије

Поводом истицања заставе са Давидовом звездом на згради Председништва Србије уочи обележавања Међународног дана сећања на Холокауст, израелски медији пишу да је то дирљив гест председника Србије.

Израелска амбасада је на Твитеру објавила да су водећи израелски медији пренели вест о жутој застави на Андрићевом венцу и гесту председника Србије Александра Вучића уочи посете Израелу, где ће присуствовати 5. светског форума о Холокаусту "Сећање на Холокауст, борба против антисемитизма" и обележавању 75. годишњице ослобођења Аушвица.

"Српски председник представља пример како обележити сећање на Холокауст", "Дирљив гест председника Србије", неки су од наслова израелских медија.

"Џерусалем пост" наводи да је жута застава са Давидовом звездом истакнута поред заставе Србије изнад северног улаза у Нови двор, седишту председника Србије.

Јеврејска телеграфска агенција, чији текст преноси "Тајмс оф Израел", додаје да је застава са речју "Јуде" (Јеврејин) истакнута да подсети на беџ са жутом звездом које су Јевреји били приморани да носе за време холокауста.

Израелски медији пренели су објаву председника Александра Вучића на Твитеру у којој је, уз фотографију заставе са Давидовом звездом на згради Председништва, написао да је тај знак био је симбол покушаја уништења јеврејског народа од стране нациста, а да је данас симбол части.

"75 година касније. Никада више", написао је Вучић.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху ретвитовао је Вучићев пост и захвалио председнику Србије због постављања заставе са Давидовом звездом за згради Председништва Србије, наводећи да се радује њиховом сусрету у Јерусалиму.

И израелски министар спољних послова Израел Кац је на Твитеру захвалио Вучићу на том, како је истакао, дирљивом гесту.

Председник Вучић боравиће сутра у Јерусалиму, поводом одржавања 5. светског форума о Холокаусту "Сећање на Холокауст, борба против антисемитизма", на којем ће учествовати и бројни светски званичници.

Вучић ће присуствовати и церемонији обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц, која ће бити одржана у Меморијалном центру Јад Вашем.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво