Реаговања на твит Весне Пешић

Некадашња политичарка и социолошкиња Весна Пешић синоћ је на Твитеру објавила поруку у којој је, према тумачењу неких, позвала на убиство председника.

Весна Пешић је у твиту навела да се Вучић спрема да буде доживотни председник и на крају додала: "Е, нема ту бојкота, само цев у главу..."

Тај твит је обрисала, а у следећем је написала да није позивала на убиство председника већ себе.

Председница Скупштине Маја Гојковић осудила је, како наводи, "застрашујуће" претње и позвала надлежне да хитно предузму мере у складу са законом.

Твит Весне Пешић најоштрије су осудили и министри Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Зоран Ђорђевић и Александар Вулин, као и званичници СНС-а, оцењујући да то није само говор мржње него и позив на физички обрачун с председником Србије.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 19. јан 2020, 20:50) - Петрија [нерегистровани]

Вук длаку мења...

Ако Тужилаштво пређе тек тако преко оваквих ствари, онда немојте да се изненадите кад почне хаос и насиље на улицама. Нико неће бити безбедан. Све чешће се на друштвеним мрежама могу прочитати поруке претеће садржине, како ће се власт мењати моткама, на улици и слично. Ствара се клима да је потпуно дозвољено и легитимно залагати се за насиље... Знамо ми да неће Пешићка лично држати цев на Председниковом челу, али њена порука представља својеврстан позив на најгори вид насиља као начина смене режима и објективно ствара оправдани страх да се тако нешто заиста може десити.

(недеља, 19. јан 2020, 14:52) - anonymous [нерегистровани]

Ispada da su oni...

Ispada da su oni politicari koji su nam godinama telaili i drzali lekcije o demokratiji, upravo ti koji se u nasem drustvu najzesce i najcesce zalazu za nasilne metode dolaska (odnosno vracanja) na vlast.

(недеља, 19. јан 2020, 13:37) - Djuradj [нерегистровани]

V.Pesic

Uskoro puni 80-tu umesto da bude sve mudrija,kod V.Pesic je obrnuto.Upirati cev u Predsednika Republike Srbije,nek je to recima,je bezumlje jedne zrele zene.Sta ima ona protiv Vucica,i svi drugi koji su protiv Predsednika, koji se angazuje i radi na napretku drzave Srbije?

(недеља, 19. јан 2020, 12:21) - FORum LIvii [нерегистровани]

zalosno ali istinito

Deca komunista nista nisu primuli od demokratije na koju se celog zivota samo verbalno pozivaju ali u dusi ostaju isti kao svoji ocevi i dedovi.
Kod njih se demokratija NIJE primila.Ne odgovara podloga !!!
Ne mogu potomci onih koji su jahali svestenike , cuvali stoku u crkvama , vodili ljude pred zid, otimali ljudima imovinu da usvoje i neguju demokratiju , istinske slobode i postovanje nacela da je Zakon ISTI za sve !