Вучић у Истанбулу: Гасовод значајан за привлачење инвестиција и енергетску безбедност

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је гасовод "Турски ток" од стратешког и животног значаја за опстанак и будућност Србије и даљи напредак земље, у економском смислу пре свега.

Александар  Вучић је новинарима у Истанбулу, где присуствује свечаности поводом пуштања у рад деонице тог гасовода, истакао да је гас од огромног значаја за енергетску безбедност земље и привлачење страних инвестиција и да се због тога велике силе и боре око тога.

"Изградња гасовода дугог 403 километра кроз нашу земљу, а касније и секундарног гасовода, како би гас довели у Владичин Хан и друга места, од огромног је значаја", поручио је Вучић. 

Председник Србије је најавио да ће са руским председником Владимиром Путином и турским председником Реџепом Таипом Ердоганом разговарати и о томе како једна светска и једна регионална сила гледају на проблем на Блиском истоку, јер је то важно питање и за Србију, пошто ће свака ескалација повећати цене нафте и гаса.

"То за нас не би било добро и о томе ћу с њима разговарати, да видим како они на то гледају", објаснио је Вучић, додајући да се гас везује за нафту.

Вучић је рекао да може да се догоди да цена нафте буде на највишем нивоу у последњих неколико месеци, што ће зависити од односа САД и Ирана. 

број коментара 7 Пошаљи коментар
(среда, 08. јан 2020, 15:51) - Branko [нерегистровани]

Srbija

Gasovod Turski tok bi povećao energetsku sigurnost Srbije i doneo veliki prihod od tranzitnih taksi.

(среда, 08. јан 2020, 14:57) - Ficko [нерегистровани]

Turski tok

Gasovod Turski tok, znacajan i za Srbiju, saradnja Turske, Rusije i Srbije se razvija i bice sve bolja. Velika je cast Srbije sto je predsednik pozvan od strane Erdogana da prisustvuje ovom otvaranju.

(среда, 08. јан 2020, 14:00) - Jokalica [нерегистровани]

Komentar

Zahvaljujući politici mira i saradnje Srbija je postala prijatelj zemalja koje su ekonomski jake i sa kojima saradjujemo na projektima koji doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

(среда, 08. јан 2020, 13:57) - anonymous [нерегистровани]

konacno

Konacno da je i Srbija postala "dosadna" zemlja koja se prvenstveno bavi zivotnim, prakticnim pitanjima.

(среда, 08. јан 2020, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

jeftinije

Sto jeftinija energija to jeftinija proizvodnja a samim tim i vise stranih investitora.

(среда, 08. јан 2020, 13:48) - Helena [нерегистровани]

politika

Srbija ce imati sve vise investicija

(среда, 08. јан 2020, 13:47) - anonymous [нерегистровани]

A

Projekat od ogromnog znacaja za energetsku buducnost cele Evrope.