Тепић: Зашто је пуштен осумњичени за шпијунску аферу

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић затражила је од председника Србије Александра Вучића да одговори зашто је 13. децембра пуштен да се брани са слободе Албанац који је, каже, осумњичен за шпијунску аферу.

Мариника Тепић каже да је Шефћет Демировски, осумњичен за "шпијунску аферу" куповине документације наменске фабрике "Први партизан", пуштен 13. децембра уз кауцију од 200.000 евра.

"Да ли један страни шпијун може да задовољи власт и тромо правосуђе да се са 200.000 евра брани са слободе, а Александар Обрадовић је и даље у притвору", упитала је Тепићева на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Запитала је и да ли је Обрадовић требало да плати и да новац да би био на слободи и да ли би онда све било у реду.

Говорећи о "афери Крушик", чије детаље износи из недеље у недељу, Тепићева је указала да у ланцу одлучивања у давању сагласности и дозвола за извоз наоружања и војне опреме постоји још људи, а један од њих је и министар трговине Расим Љајић, који се "моли да га се нико не досети".

Упутила је питање Љајићу због чега је Слободан Тешић повлашћени трговац оружјем кад је у питању то минстарство и због чега су поједини службеници Министарства понижени, јер треба да изигравају Тешићеве курире, уместо да раде свој посао.

"Због чега се захтеви Тешића решавају по хитном поступку, одмах. Због чега се крије да се пакет сагласности потплаћује са 120.000 евра", навела је Мариника Тепић.

Пренела је и забринутост грађана Шида који су јој се јавили и траже одговор каква је то огромна парцела уз границу са Хрватском, налик оној за производњу органског парадајза "Јовањица", где је пронађена огромна плантажа марихуане, а и на њој је енормна потрошња струје.

"Какво је здравствено стање градоначелника Шида после овога и да ли га је и ко обилазио после операције у болници 'Бежанијска коса'", нагласила је Тепићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво