Курти и Мустафа још без договора

Лидери две највеће политичке странке на Косову, Аљбин Курти и Иса Мустафа ни вечерас нису успели да се договоре о саставу нове владе. Косовски председник Хашим Тачи сазвао консуститутивну седницу парламента за 24. децембар.

Лидери Самоопредељења и Демократског савеза Косова, Аљбин Курти и Иса Мустафа још нису успели да се договоре о саставу нове косовске владе, али су најавили интензивније састанке како би посао завршили пре конститутивне седнице парламента у Приштини.

"Састанак двојице лидера је завршен. Договорили су се да интензивирају састанке док не постигну договор о формирању владе", рекао је портпарол Демократског савеза Косова, Бесиан Мустафа.

Куртијев покрет Самоопредељење је, после састанка, саопштио да ће се двојица лидера састајати сваког дана, све док споразум о формирању нове владе не буде постигнут.

Самоопредељење и Демократски савез Косова тврде да за формирање нове владе имају подршку 62 од укупно 120 посланика у косовском парламенту.

Ванредни парламентарни избори на Косову одржани су 6. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије