Вучић допутовао у Сочи, сутра састанак са Путином

Председник Србије Александар Вучић допутовао је у Сочи, где ће се у среду састати са председником Русије Владимиром Путином.

Александар Вучић ће са шефом руске државе сутра разговарати у резиденцији "Бочаров ручеј", што ће бити њихов 17 сусрет, трећи за годину дана.

Двојица председника ће, према Танјуговим инфиормацијама, најпре имати састанак у четири ока, а потом ће разговоре наставити са делегацијама на радном ручку, који Путин приређује у част председника Србије.

По завршетку састанка, предвиђене су изјаве Путина и Вучића.

Главе теме, према очекивањима, биће билатерална сарадња две земље, актуелна ситуација на Косову и Метохији и пут ка решењу тог питања, а како Вучићева посета долази недуго после откривања афере "руски шпијун", то ће, сигурно је, бити једна од тема разговора двојице председника.

У центру Сочија, у сусрет састанку двојице председника постављен је велики видео бим, као поклон припадника српске дијаспоре, а у Вучићеву част, у којем се, уз констатацију "Браћа заувек", смењују заставе Србије и Русије, као и фотографије Вучића и Путина.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 03. дец 2019, 20:15) - Zaki [нерегистровани]

Komentar

Srbiji su veoma značajni sastanci koje ima sa Rusijom. Rusija, kao jedna od najjačih svetskih sila, je uvek bila uz nas u najtežim trenucima. Isto tako, brojni dogovori sa Rusijom su nam omogućili da ostvarimo još bolje ekonomske rezultate.

(уторак, 03. дец 2019, 19:44) - Nikoletka [нерегистровани]

Sastanak

Nadamo se da ce posle ovog susreta biti jasnije mnoge stvari.Bice razjasnjena afera kojom su hteli da nas odvoje od Rusije i dobicemo jos vecu podrsku za KiM.

(уторак, 03. дец 2019, 19:31) - Jokalica [нерегистровани]

Komentar

Veliki broj susreta Putina i Vučića su dokaz da nas Rusija gleda kao iskrenog prijatelja, jer smo uzajamno davali jedni drugima podršku kada je većina zemalja bila protiv nas, na čemu smo mi kao narod večno zahvalni.

(уторак, 03. дец 2019, 19:29) - OM [нерегистровани]

Komentar

Ova "špijunaža" je jedan od pokušaja da se naruše izuzetno prijateljski odnosi uzmedju Srbije i Rusije, što bi najviše odgovaralo zapadnom silama koje žele ponovo da vide Srbiju slabom i ekonomski slomljenom.

(уторак, 03. дец 2019, 18:46) - Milos Canada [нерегистровани]

Slozna

Braca kucu grade.