Ђурић: Оптужнице су наставак хајке, циљ да се окриве Срби

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да су оптужнице против групе људи наводно одговорних за убиство Оливера Ивановића наставак организоване хајке, са циљем да се за тај злочин окриви српски народ на Косову и Метокији.

Марко Ђурић је у саопштењу, поводом подизања оптужница у случају убиства Оливера Ивановића, навео да би окривљивање Срба за циљ требало да има слабљење позиције Срба у покрајини и делегитимизацију српских представника које" албански сепаратисти и њихови спонзори нису могли да победе на прошлим изборима".

"Приштина је до сада, подсетићу, упорно одбијала да сарађује са нашим правосудним органима у истрази убиства Оливера Ивановића и није желела да одговара на упите наших државних органа, понашајући се све време као да нешто крије", саопштио је Ђурић.

Каже да је јасно у ком правцу воде трагови и да је уверен да ће се брзо показати да је реч о политички режираном процесу са опасним и мрачним циљевима.

Сматра да ће и на видело испливати ко су прави кривци, односно наручиоци и извршиоци злочина који је погодио читав српски народ.

Српска листа: Одапета стрела према северу КиМ 

Реаговала је и Српска листа која је оценила да Приштина жели да скрене пажњу с рада Сепцијалног суда за злочине припадника ОВК, али и политичких превирања међу албанским партијама.

"Од стране косовског квазиправосуђа подигнута је оптужница без иједног доказа против оптужених", пише у саопштењу.

Наводи се да је више него јасно да је "срамним и неоснованим актом одапета стрела према северу Косова и Метохије, са циљем криминализације свих поносних Срба и Српкиња које нису спремне да се предају и клече пред албанским политичарима у Приштини".

број коментара 0 Пошаљи коментар