Вучић честитао Јоханису

Председник Александар Вучић упутио је честиткy председнику Румуније Клаусу Јоханису, поводом поновног избора на чело те земље.

"Уверен сам да Вам поверење грађана Ваше земље даје снажну вољу да их водите путем успеха и даљег напретка. Желим да истакнем нашу захвалност пријатељској Румунији на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на њеном европском путу", истиче се у честитки председника Вучића.

Србија је, напомиње, искрен пријатељ и поуздан партнер Румуније.

"Верујем да ће наши добри политички односи да буду праћени још бољим економским везама и сарадњом у свим областима од заједничког интереса, на добробит грађана наших двеју земаља", напоменуо је председник.

Вучић се нада да ће сарадња са Румунијом бити настављена и кроз формат Квадрилатерале, односно Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, јер тај вид сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа и промоцију политике мира и стабилности у региону, као и друштвени и економски развој Србије.

"Уз наду да ћете током Вашег новог председничког мандата да посетите Србију, примите срдачне поздраве и изразе посебног уважавања", наводи се у честитки Вучића, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. нов 2019, 23:50) - Ana [нерегистровани]

Ana

Rumunija je i kroz istoriju bila iskren prijatelj i dobar komsija Srbiji! Cestitke predsedniku Rumunije na reizboru. Nadamo se jos cvrscoj i jacoj saradnji izmedju nase dve zemlje!

(понедељак, 25. нов 2019, 20:09) - Tina [нерегистровани]

K

Iskrene cestitke, i srecno u daljem radu.

(понедељак, 25. нов 2019, 16:04) - Filip [нерегистровани]

Čestitka

Sve čestitke na ponovnom imenovanju. Uvek je bila dobra saradnja ovih zemalja. Verujem da ćectako i ostati.

(понедељак, 25. нов 2019, 15:46) - nina [нерегистровани]

rumunija

Predsednik vodi dobru spoljnu politiku i održava dobre odnose sa zemljama iz okruženja

(понедељак, 25. нов 2019, 14:41) - Sima [нерегистровани]

Iskrenost

Iskrene cestike novom starom predsedniku i nadamo se jos boljim odnosima i saradnji.

(понедељак, 25. нов 2019, 14:39) - Јоца [нерегистровани]

Честитка

Нека су част и поштење сменили корупцију и криминал. Придружујем се честиткама и грађанима Румуније желим много успеха и бољитка са новим председником!

(понедељак, 25. нов 2019, 12:39) - anonymous [нерегистровани]

Srbija-Rumunija

Naši prijatelji Rumuni nisu priznali samoproglašeno Kosovo.Tako i da ostane.Jačati prijateljstvo i saradnju sa Rumunijom.

(понедељак, 25. нов 2019, 11:40) - Anica [нерегистровани]

Komšijsko dvorište

Dobre vesti iz našeg komšiluka iz Rumunije. Kao prijateljske zemlje sa Srbijom dobro je da će im politika i dalje biti stabilna, dosledna i naklonjena zajedničkim interesima dva naroda. Ko god je bio u Bukureštu može da potvrdi moje konstatacije, da rumuni dobro ekonomski napreduju i rastu kao stabilna zemlja.

(понедељак, 25. нов 2019, 11:18) - Voja [нерегистровани]

bravo

U turbulentnim politickim vremenima u svetu Rumunija je pokazala da je veliki prijatelj Srbije postovanjem naseg teritorijalnog integriteta i citava Srbija je puna postovanja prema susedima zbog takve politike