Вучић данас у Топличком округу

У оквиру кампање Будућност Србије, председник Александар Вучић посетиће данас у Топличком округу општине Блаце и Куршумлију где ће бити положен камен темељац за нову фабрику.

Пре полагања камена темељца, председник Вучић ће обићи једно пољопривредно газдинство у Блацу, након чега ће се у 11 часова обратити грађанима у центру града.

Посету Куршумлији завршиће обраћањем грађанима у центру Куршумлије у 14 часова.

Куршумлија спада у ред најсиромашнијих општина у Србији и годинама је суочена са одласком становништва.

Према последњем попису из 2011. године, има 19.000 становника, али је тај број знатно мањи, јер млади углавном одлазе у потрази за послом.

У Куршумлији има 4.500 пензионера и 2.500 незапослених, а просечна зарада износи 37.000 дин.

Многа предузећа су затворена, некадашња конфекција "7.јули", ШИК Копаоник, а једино предузеће које упошљава велики број радника је АД Планинка у оквиру које послују Пролом и Луковска бања, а од недавно и Куршумлијска, коју планирају да оживе.

Да има наде за овај крај говори податак да је ове године дуплирана листа чекања за упис у вртић, па је општина из буџета извојила 30 милиона за изградњу новог обданишта које ће бити завршено до Нове године. Зато је свако радно место шанса за останак на овим просторима.

Камен темељац за изградњу фабрике наменске индустрије положиће данас у селу Пљакову, надомак Куршумлије председник Александар Вучић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво