СЗС и студенти активисти испред РТС-а

Представници Савеза за Србију одржали су конференцију за штампу испред зграде Радио-телевизије Србије, у знак подршке студентима против којих је РТС поднео кривичне пријаве због фарбања улаза у зграду телевизије.

Протесту је присуствовало и десетак студената активиста из удружења "1 од 5 милиона".

Чланица удружења Валентина Рековић искористила је ову прилику да јавно пита директора РТС-а Драгана Бујошевића зашто је поднео кривичну пријаву против студената, уз питање "ко га је натерао да потпише папир са одобрењем да у РТС уђе жандармерија и избацује студенте и грађане?"

Председник Демократске странке и председавајући СЗС-а Зоран Лутовац поновио је да ДС неће учествовати у разговорима о изборним условима са властима.

Лутовац је на конференцији за медије испред зграде РТС-а, којој су присуствовали и други представници СЗС-а Драган Ђилас, Јанко Веселиновић и Здравко Понош, рекао да СНС покушава да увуче опозицију на изборе под садашњим условима, са неким ситним изменама, што чланице СЗС-а неће прихватити.

"Идемо у бојкот, а разговарамо о слободним и поштеним изборима који ће се десити после девет месеци од споразума који постигнемо, а то значи да нема времена за ове сада редовне изборе. Ми не одустајемо", навео је Лутовац.

Потврдио је да се видео са европослаником Кнутом Флекенштајном, за кога је рекао да "врло добро" разуме ситуацију у Србији.

"Имао сам разговор очи у очи са господином Флекенштајном. Имали смо и раније и имаћемо поново разговоре. Предложио сам да се представници Европског парламента састану са представницима опозиције", навео је Лутовац.

Према његовим речима, европосланици потпуно разумеју шта тражи опозиција јер је то "утемељено" на извештају Европске комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије