Антонијевић: Предлог СНС-a корак напред, сада постоји нешто опипљиво

Од првог до шестог састанка на Факултету политичких наука мењале су се теме, али и учесници. Неки су одлучни били да остану до краја, неки су проценили да такви сусрети немају ефекта. Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво наводи за РТС да је након шесте рунде разговора, постигнут известан напредак, да су од СНС-а добили документ са предлогом конкретних мера.

Милан Антонијевић наводи за РТС да је документ представља корак напред и показује могућност да се закони измене.

"Ми смо у среду добили документ који је израдила владајућа странка СНС, до јуче је прерађиван очигледно, додато је још неколико мера, пошто нам је стална конференција градова и општина такође учествовала на последњем састанку и дала своје препоруке које су укључене, тако да смо јуче добили документ који је усаглашен у оквиру владајуће коалиције, што је показатељ да се доста радило у међувремену", објашњава Антонијевић.

Додаје да су од СНС-а добили документ са предлогом конкретних мера, који, између осталог, говори шта се може учинити за 30, а шта за 60 дана.

"Видећемо током викенда, шта још може од мера које су предложиле ЦРТА, Цесид и Транспарентност да се укључи у овај документ како би га ојачали, али говоримо и о злоупотреби јавних ресурса, јасном означавању када наступате као представник политичке странке а када као државни функционе, стављају се обавезе поштовања и закона о Агенцији закона против корупције и неких других који су изузетно значајни за изборни период...", објашњава Антонијевић.

Наводи да су дата два рока, шта може од предложених мера бити урађено за 30 и 60 дана.

Додаје и да је на састанку било речи и о извештавању РТС-а и да ће о томе такође бити вођен дијалог, како би се обезбедио, како каже, непристраније и равномерније извештавање јавног сервиса.

Антонијевић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а навео и да ће Републичко јавно тужилаштво, као и Државно веће тужилаца, имати активнију улогу на изборима, захваљујући чему ће грађани моћи да се осећају сигурније када дају свој глас.

"Мислим да данас имамо документ који ипак говори о томе да смо месец и по дана током лета потрошили на долазак до конкретних ствари, мера које ће се предузети. Мислим да треба сачекати и видети на који начин ће се све ово применити и како ће заиста изгледати избори и тек тада ћемо моћи да кажемо да ли је све ово произвело одличне ефекте као што се сада надамо и да видимо на који начин ће све политичке странке и политички субјекти реаговати. Има конкретних ствари од измена закона до онога што је примена", закључио је Антонијевић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара