Део опозиције напустио састанак на ФПН-у

Лидер Двери Бошко Обрадовић, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и председник Нове странке Зоран Живковић напустили су трећи по реду састанак власти и опозиције који је одржан на Факултету политичких наука.

Бошко Обрадовић је, на конференцији испред ФПН-а по напуштању трећег састанка на ком су тема били медији, рекао да ће већ идуће недеље предложити Председништву "Двери" доношење одлуке о бојкоту следећих избора.

Према његовим речима, неспремност представника власти да на данашњем округлом столу потпишу обавезујући документ о слободи медија на основу препорука стручњака јасно говори да је њихово учествовање у овим разговорима "само фингирање дијалога". 

"Власт очито пристаје једино на то да се месецима без присуства медија у празно дискутује о изборима како би се пре свега задржао постојећи медијски мрак над Србијом", рекао је Обрадовић, наводи се у саопштењу покрета "Двери".

И потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да ће Председништву партије предложити да се више не учествује у дијалозима и разговорима са режимом.

Према његовим речима, та је странка са "грчем у стомаку" учествовала на састанку са темом слободе медија јер су, каже, представници власти банализовали даље учешће у разговорима и показали да немају никаву жељу да било шта промене у медијској сфери.

Алексић наводи да су предствници власти Горан Весић, Владимир Ђукановић, Владимир Орлић банализовали и спиновали све што су говорили други учесници – представници странака опозиције, Црте, Цесида, Транспарентности.

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је да постоје начини како се побеђују ауторитарни режими кроз све тешке медијске, законске услове, а као пример је навео 24. септембар 2000. године, као и 5. октобар, наводећи да одлуку о бојкоту избора неће донети док они не буду расписани.

Живковић је новинарима пренео да је на састанку рекао да је "стање у медијима најгоре у историји, да је код Тита било боље, да је пет одсто за опозицију, да су лажи свакодневне, да ријалити програм траје нон-стоп".

"Медији се користе за освету и прикривање криминала", рекао је Живковић.

На Факултету политичких наука одржан је трећи разговор представника власти и опозиције, а тема данашњег састанка били су медији.

Уводни део састанка, пола сата, био је отворен за јавност, након чега су разговори настављени иза затворених врата.

У уводном делу састанка су представници Црте, Цесида, Транспарентности Србија, новинарских организација представили анализе стања и дали препоруке у области приступа медијима и контроле медија у контексту изборне кампање с фокусом на проблеме које је могуће решити у периоду до одржавања наредних избора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара